Spektakularni 2. Papuk extreme challenge krenuo je na najbolji mogući način. Naime, prvi sadržaj bio je ispraćaja dvojice pustolova, Đakovčanina Hrvoje Jurića i Orahovčanina Matije Pospihalja na Put oko svijeta. Hrvoje Jurić iz Vrbice pored Đakova će naime pokušati električnim biciklom u 100 dana obići svijet te postaviti Guinnessov rekord.

– Iz Orahovice idemo put Zagreba, sa mnom ide tim na čelu s Matijom Pospihaljem koji će snimati dokumentarac. Dakle. krećemo iz Hrvatske pa kroz Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Bjelorusija, Rusiju (9700 km) gdje dolazimo do Vladivostoka i letimo u Australiju (5500 km), zatim Sjevernu Ameriku (8800 km), od Anchorage (Aljaska) do istoka Kanade, odnosno do Halifaxe i za kraj letimo do Portugala (3000 km). Put od 29 tisuća kilometara planiram proći u 100 dana. Za ovaj put pripremao sam se više od tri godine – kaže Hrvoje koji na put oko svijeta ide električnim biciklom koji još nije predstavljen na tržištu, a ova put će mu biti najbolje predstavljanje.

– Radi se o sportskom biciklu s tankom baterijom i jakim motorom koji je napravljen po mjeri i potrebama vozača, a njegova vrijednost je oko 50 tisuća kuna – dodaje Hrvoje koji će ovim projektom pokušati skinuti Guinnessov rekord najbržeg puta biciklom oko svijeta te još tri druga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tri godine rada, tri godine odricanja, gubitaka, pa i plakanja, gubljenja vremena na sastancima koji su u startu bili pucanj u prazno, ali ljudi vole slušati i biti važni. Vole osjetiti da mogu odlučivati o tuđim sudbinama. Tu su i oni divni sastanci koji su mi zapravo i omogućili da budem tu gdje jesam, korak do polaska na put oko svijeta. Iako, točnije bi bilo napisati “jedan okret pedale”. Posebno mi je drago da su nas iz Orahovice u prvom redu ispratila djeca koja su na Papuku extremu kasnije otrčali svoju prva utrku u životu – zaključio je Hrvoje kome će na putu pomagati Orahovčanin Matija Pospihalj:

– Dugo se bavim fotografijom i snimanjem video uradaka, no ovo je daleko moj najveći životni projekt. Hvala Hrvoju na povjerenju i siguran sam da ćemo uspjeti, a posebno hvala mojoj obitelji i djevojci na velikoj podršci. Krećemo, svijet nas čeka – rekao je Pospihalj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Radio Virovitica i Virovitički list
www.icv.hr
Informativni centar Virovitica
Radio Virovitica | Virovitički list
www.icv.hr | www.dizajn.icv.hr
033/740-000 – centrala
Pravo na pristup informacijama

Sva prava pridržana © Copyright © 2023 – Radio Virovitica | Virovitički list | www.icv.hr | www.dizajn.icv.hr